Hanna Verboom stopte een paar jaar geleden met acteren omdat ze werk wilde doen dat haar meer maatschappelijke zingeving geeft. Ze vertelt in gesprek met De Telegraaf dat dit mede komt door haar opvoeding als kind van ontwikkelingswerkers.

"Ik vind het nog steeds superleuk om te doen", aldus Verboom over het acteerwerk, waarvoor ze nog steeds aanbiedingen krijgt. "Maar mede door mijn opvoeding - ik ben opgegroeid in Kenia, Oeganda en Soedan, waar mijn ouders werkten als ontwikkelingswerkers - wilde ik werk doen dat echt impact heeft op de samenleving."

Verboom is nog steeds werkzaam in de filmwereld. "Ik ben begonnen met het regisseren van korte films en documentaires voor onder andere National Geographic", licht de 36-jarige voormalig actrice toe. "Vijf jaar geleden heb ik Cinetree opgezet, een videostreamingdienst die net zo werkt als Netflix."

Verboom is sinds november 2018 verloofd en sinds juni moeder van een dochter. Haar trouwplannen staan op een laag pitje, vertelt ze. "Er gaat een bruiloft komen. De vraag is alleen wanneer."