Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Doutzen Kroes verwijdert bericht over coronavirus en biedt excuses aan

Doutzen Kroes heeft een Instagram-bericht waarin ze het coronavirus bedankte verwijderd. Het model biedt zondag via datzelfde sociale medium haar excuses aan en zegt dat ze met het bericht inspiratie en hoop voor ogen had.
Door NU.nl

"Thank you, coronavirus", had Kroes zaterdag op haar Instagram-pagina gedeeld met haar volgers. Programmamaker Tim Hofman was een van de personen die zich stoorden aan die uitspraak.

Volgens Kroes was haar Instagram-post niet bedoeld om mensen te kwetsen. "Voor mij was het bedoeld als inspiratie, om hoop te geven", aldus het model. "Als ik zelf geconfronteerd word met iets negatiefs, dan kijk ik of ik het kan omdraaien om er toch iets positiefs uit te halen."

Zaterdag waren in Nederland 3.631 bevestigde besmettingsgevallen van het COVID-19-virus, beter bekend als het coronavirus. Daarvan waren op dat moment 136 personen overleden.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.

Lees meer over:

AchterklapDoutzen KroesCoronavirus

Aanbevolen artikelen