Prins Albert van Monaco is positief getest op het coronavirus. Volgens een verklaring van de hofhouding van de prins is hij begin deze week getest.

Volgens de verklaring is de prins rustig onder de diagnose en gaat het goed met hem. Zijn gezondheid wordt in de gaten gehouden door zijn persoonlijk arts en de medische staf van het Princess Grace-ziekenhuis in de vorstenstaat.

De 62-jarige prins blijft contact houden met zijn naaste stafleden. Hij verplaatst zich alleen tussen zijn privéonderkomens.

De bevolking van Monaco wordt verzocht om sociale onthouding in acht te nemen. Alleen strikte naleving van de regels kan volgens de verklaring leiden tot indamming van het COVID-19-virus.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.