De Duitse kandidaten van het realityprogramma Big Brother zijn dinsdagavond voor het eerst geïnformeerd over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Via videoboodschappen kregen de deelnemers updates van vrienden en familie.

Omdat de negen deelnemers afgezonderd van de samenleving wonen, hadden ze het nieuws nog niet meegekregen. Presentator Jochen Schropp en de aan het programma verbonden arts Andreas Kaniewski bleven achter een glazen wand om de kandidaten in te lichten.

Vervolgens kregen de deelnemers videobeelden te zien van vrienden en familie, die geruststellend en opbeurend vertelden over de ontwikkelingen. Zo moedigden vrienden van deelnemer Pat hem aan om vooral in het huis te blijven, omdat hij in de televisie-uitzendingen zichtbaar veel plezier heeft. Een aantal deelnemers is zichtbaar ontroerd en geëmotioneerd bij het zien van hun geliefden. Na afloop van alle berichten, omhelsen de deelnemers elkaar een voor een.

Het nieuwe seizoen van de Duitse realityshow ging op 10 februari op televisie van start, maar de kandidaten werden al op 6 februari 'opgesloten'. Nieuwe kandidaten die zich kortgeleden bij de deelnemers van het eerste uur voegden, mochten van de programmaleiding niets over de actuele situatie zeggen. Dinsdag werd toch besloten om iedereen in te lichten.

Deelnemers Big Brother Duitsland horen voor het eerst over het coronavirus
95
Deelnemers Big Brother Duitsland horen voor het eerst over het coronavirus

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.