Zangeres Anouk zit momenteel vast in een verlaten resort in Marrakesh. Ze vertelt op Instagram dat ze de Marokkaanse stad vier dagen zou bezoeken om te schrijven, maar dat ze nu niet meer wegkomt.

"Ik zit dus nog steeds in Marrakesh en het is een beetje raar allemaal", vertelt ze haar volgers in een video, nadat de Marokkaanse autoriteiten besloten het luchtruim te sluiten voor onder anderen Nederlanders.

Anouk verblijft in een groot resort dat nu zo goed als verlaten is. "Ik zweer het, ik ben de enige die over is in dit hele resort, wat best een beetje creepy is eigenlijk. Er is nog één villa verhuurd en dat is die van mij."

De zangeres vertelt dat de voorzieningen in het resort, zoals de sportruimte en het restaurant, allemaal dicht zijn. De zangeres komt er niemand tegen, op wat bewakers na.

Anouk deelt video vanuit Marrakesh
167
Anouk deelt video vanuit Marrakesh

'Zou het heel fijn vinden om thuis te zitten met mijn kinderen'

"Ik heb nooit zo snel dat ik in paniek raak, maar ik zou het toch wel echt heel fijn vinden om thuis te zitten met mijn kinderen, in plaats van alleen in een resort in Marokko."

Anouk kreeg hulp van Ali B tijdens haar verblijf in Marrakesh. "Ik heb astma en mijn puffers waren bijna op, omdat ik hier maar vier dagen zou zitten. Hij heeft medicijnen laten brengen en extra puffers. Daarvoor raakte ik wel een beetje in paniek, want als ik dat niet meer heb, heb ik wel een probleem. Gelukkig heeft Ali dat kunnen regelen. Zo schattig, daar ben ik zo blij om", vertelt ze over haar The voice of Holland-collega.

Het is niet duidelijk wanneer Anouk naar huis kan vliegen. De Marokkaanse autoriteiten zouden tot aankomende vrijdag uitzonderingen maken voor mensen die Marokko willen verlaten.

Update: Sinds dinsdag bevindt Anouk zich, na een helpende hand van onder anderen Leontine Borsato, in een hotel in Marrakesh. De zangeres is met een auto opgehaald en mag zolang ze wil in het hotel blijven, vertelt ze op Instagram.