Tom Hanks en zijn vrouw Rita Wilson zijn ontslagen uit het ziekenhuis in Australië, waar ze de laatste dagen doorbrachten vanwege de besmetting met het COVID-19-virus. Dat melden Amerikaanse media.

Meld je aan Wil je elke avond een update van het laatste coronanieuws ontvangen?

Acteur Tom Hanks en zijn vrouw Rita Wilson waren in Australië voor werk van de acteur, toen ze besmet raakten met het coronavirus. De twee werden in isolatie geplaatst.

De twee hebben het ziekenhuis in Queensland verlaten en mogen nu herstellen in hun eigen huis, vijf dagen nadat ze positief getest werden op het coronavirus.

Volgens de autoriteiten in Australië hebben de twee het virus opgelopen in hun thuisland de Verenigde Staten of tijdens hun reis van de VS naar Australië.

Hanks en Wilson (beiden 63) waren in Australië omdat de acteur daar opnames had voor een film over Elvis Presley, waarin hij diens iconische manager Colonel Tom Parker speelt.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.