Acteur Tom Hanks en zijn vrouw Rita Wilson zijn besmet met het coronavirus en in Australië in isolatie geplaatst, zo laat Hanks donderdag weten op Twitter.

De 63-jarige Hanks en zijn eveneens 63-jarige vrouw waren in Australië omdat hij daar opnames had voor een film over Elvis Presley, waarin hij diens iconische manager Colonel Tom Parker speelt. Parker heette eigenlijk Dries van Kuijk en werd geboren in Nederland.

Hanks en zijn vrouw voelden zich beiden niet lekker en hadden koorts, waarna ze positief werden getest op het COVID-19-virus. Volgens de autoriteiten in Australië hebben de twee het virus opgelopen in hun thuisland de Verenigde Staten of tijdens hun reis van de VS naar Australië.

Ze zullen het medisch protocol in Australië opvolgen en de komende twee weken in isolatie doorbrengen in een ziekenhuis in de Gold Coast, schrijft The Hollywood Reporter.

De acteur zegt dat ze de situatie per dag zullen bekijken. "We houden de wereld op de hoogte", aldus Hanks tegen zijn volgers op Twitter.

Later liet Hanks' zoon Chet in een video aan zijn Instagram-volgers weten niet heel bezorgd te zijn over de gezondheid van zijn ouders. "Ik heb net met ze getelefoneerd en ze maken zich niet zo'n zorgen. Ze zijn niet eens heel erg ziek. Wel nemen ze natuurlijk de nodige voorzorgsmaatregelen. Ik waardeer iedereens medeleven, maar ik denk dat het allemaal goedkomt."

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper een besmettingsgevaar.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. Dit aantal kan dalen bij goede voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen. Met voorzorgsmaatregelen kun je deze mensen beschermen.
  • Lees hier wat de belangrijkste voorzorgsmaatregelen zijn.