André Hazes en Monique Westenberg zijn, enkele maanden nadat zij zich verloofden, opnieuw uit elkaar. De twee kregen in 2014 een relatie en bezegelden hun liefde met een zoon, die ze eveneens André noemden. Het stel kende veel hoogtepunten, maar maakten al meerdere breuken mee.

De 26-jarige Hazes en 42-jarige Westenberg leren elkaar in 2014 kennen via Facebook. Ze was bekend met een meisje dat Hazes kende, waardoor de zanger haar foto zag. "Ik was verkocht", vertelt hij in gesprek met het AD.

Hij stuurt haar een berichtje, met daarin de vraag of ze met hem uit eten wil. "Aangezien ik zestien jaar jonger ben, antwoordde Monique: 'Wil jij dan een kindermenu?'"

De twee worden die avond al "smoorverliefd". "Na vier maanden woonden we al samen."

De zanger is pas twintig jaar als hij Westenberg leert kennen en het is zijn eerste vaste vriendin. "Ik had nooit eerder tegen een vrouw gezegd: 'Ik hou van jou.'"

2016: Komst van zoon André

In oktober 2016 wordt hun liefde bezegeld met de komst van zoon Andreas Martinus Hazes (roepnaam André).

"Alle clichés zijn waar, we zijn dolgelukkig, zijn ontzettend trots en kunnen ons nu al geen leven meer voorstellen zonder ons kleine wonder", laat het stel weten aan Nederlandse media, waaronder NU.nl.

Anderhalf jaar later kondigt het stel aan een relatiepauze te nemen, omdat het "niet zo lekker gaat" tussen de twee. Het drukke werkleven van Hazes zou hiervoor de boosdoener zijn, zo legt hij uit tegenover Shownieuws. "Ik denk dat er gewoon te veel is gebeurd. We hebben zo veel meegemaakt in korte tijd. En ik ben misschien ook een beetje verdwaald geraakt in deze wereld. Ik vind mijn werkleven gewoon heel erg leuk."

Slechts een maand later, in mei 2018, vinden Hazes en Westenberg elkaar weer. Tijdens een vakantie hebben ze aan hun relatie gewerkt en "pakken ze de draad langzaam weer op". Tevens neemt de zanger die zomer op doktersadvies wat rust.

De zanger leert zichzelf tijdens deze periode beter kennen. "Wat wilde ik nu echt in dit leven? Alleen maar werken of oud en gelukkig met Monique worden? Al snel wist ik dat dat het laatste zou zijn", vertelt hij aan Story.

"Natuurlijk wist ik dat daarvoor ook al, maar je weet pas wat je mist als je het niet meer hebt." Ook een toekomstig huwelijk met zijn vriendin ziet Hazes wel zitten.

André Hazes en Monique Westenberg bij de presentatie van Westenbergs kinderboek.

André Hazes en Monique Westenberg bij de presentatie van Westenbergs kinderboek.
André Hazes en Monique Westenberg bij de presentatie van Westenbergs kinderboek.
Foto: BrunoPress

November 2019: Relatie komt (weer) ten einde

Zo ver komt het niet. In november 2019 kondigen de twee aan dat hun relatie wederom tot een eind is gekomen. "De breuk dateert al van enige maanden geleden, maar zij hebben hun best gedaan om er samen nog voor te gaan", staat er in een verklaring die namens de zanger wordt verstuurd.

Het management van Hazes zegt in de verklaring dat de zanger en zijn ex-vriendin hun zoon centraal zetten. "Hun voornaamste levensdoel is het geluk van André Hazes Jr. en daar zal alles om blijven draaien."

Westenberg laat al snel weten dat Hazes gevoelens heeft voor een ander. Het verstuurde persbericht noemt ze "pijnlijk".

"Afgelopen week hebben wij een goed gesprek gehad waarna wij toch besloten definitief een punt achter onze relatie te zetten", zegt Westenberg. "De reden hiervan is omdat er geen afspraken gemaakt kunnen worden over bepaalde eigenschappen die nodig zijn om niet alleen als artiest, maar ook als gezin balans te hebben."

Al snel blijkt dat de 'andere vrouw' van Hazes Bridget Maasland is. Het nieuwe koppel bevestigt dit aan Shownieuws. De relatie is nog pril, maar ze zien elkaar veel, laat hun management destijds aan NU.nl weten.

De relatie wordt al gauw serieuzer. De twee maken samen meerdere romantische reisjes en Hazes noemt Maasland zelfs zijn "soulmate". Andersom zegt de presentatrice dat hij de "liefde van haar leven is". Ook willen ze in 2020 samenwonen.

Een van de vele verliefde kiekjes van André Hazes en Bridget Maasland.

Een van de vele verliefde kiekjes van André Hazes en Bridget Maasland.
Een van de vele verliefde kiekjes van André Hazes en Bridget Maasland.
Foto: Instagram/Bridget Maasland

Februari 2020: Hazes verbreekt relatie met Maasland

In februari komt er onverwacht een eind aan hun relatie. "Door de druk die op onze relatie lag en alle aandacht die ervoor was, hebben we besloten om er een punt achter te zetten", bevestigen de twee.

Tijdens Hazes' vakantie naar Curaçao, waar zijn ex Westenberg ook was, zou alles nog goed zijn gegaan, maar bij thuiskomst hebben de twee gezamenlijk besloten een punt achter hun relatie te zetten, aldus Maasland.

Wegens de gezamenlijke vakantie van Hazes en Westenberg, waar de twee exen veelvuldig samen worden gezien, gaan er al snel geruchten dat zij hun relatie weer nieuw leven hebben ingeblazen.

Dat wordt door de Hazes op 27 februari bevestigd. Bij een foto van hun twee samen plaatst Hazes de tekst van het nummer Faithfully van Journey.

"They say that the road ain't no place to start a family. Right down the line it's been you and me. And lovin' a music man ain't always what it's supposed to be. Oh, girl, you stand by me. I'm forever yours", aldus Hazes.

In de bladen: 'André terug bij Monique' | Yolanthe niet met miljardair
279
In de bladen: 'André terug bij Monique' | Yolanthe niet met miljardair

April 2020: 'Heb Bridget niet bedrogen met Monique'

Hazes bezweert in april in de Radio 538-ochtendshow van Frank Dane dat hij tijdens zijn vakantie op Curaçao niet is vreemdgegaan met Westenberg, toen hij nog een relatie had met Maasland. De zanger geeft toe zich toen samen met Westenberg op een toilet te hebben bevonden, maar zijn zoon was daarbij volgens hem aanwezig.

"Als ik zou vreemdgaan, zou ik dat toch niet doen op een toilet op Curaçao?" voegt Hazes hieraan toe. "Als iemand alles smerig vindt, dan ben ik het wel. En dan zou ik iets doen in 55 graden op een smerig toilet?"

Voor de persoon die video-opnames maakte van Hazes en Westenberg op het toilet, heeft de zanger geen goed woord over. De zanger noemt die persoon "een imbeciel".

Oktober 2020: 'Thuissituatie beter dan ooit'

Na eerder gemeld te hebben dat de coronacrisis zijn rol als vader goed heeft gedaan, deelt Hazes in oktober met zijn volgers twee foto's van zichzelf. "Tussen deze twee foto’s zit precies een jaar. Een jaar waarin zoveel is gebeurd."

"Links een jongen die leefde zonder grenzen. Die nergens het gevaar in zag, zichzelf geen rust gunde, geen gezond leven gunde. Die leefde in een roes van katers en schijt aan de wereld. Waar zijn thuissituatie helemaal overhoop lag. Rechts een jongen die voor zichzelf is gaan zorgen. Waar zijn thuissituatie beter is dan ooit."

André Hazes dankt zijn lichaamstransformatie naar eigen zeggen deels aan de stabiele thuissituatie.

André Hazes dankt zijn lichaamstransformatie naar eigen zeggen deels aan de stabiele thuissituatie.
André Hazes dankt zijn lichaamstransformatie naar eigen zeggen deels aan de stabiele thuissituatie.
Foto: Instagram/André Hazes

December 2020: 'Geluk verliefd te zijn op mijn beste vriend'

Westenberg delen regelmatig foto's van hun geluk. Het stel geeft interviews en praat over hun relatie.

Begin december zet Hazes een foto van hen beiden op Instagram. "Ik heb het geluk dat ik verliefd ben op mijn beste vriend", aldus de zanger.

Op 12 december vraagt Hazes Westenberg ten huwelijk. Ze zegt ja.

André Hazes deelt begin december een foto van zichzelf met Monique Westenberg.

André Hazes deelt begin december een foto van zichzelf met Monique Westenberg.
André Hazes deelt begin december een foto van zichzelf met Monique Westenberg.
Foto: Instagram/André Hazes

Maart 2021: 'Toch weer meer spanningen'

Nog geen drie maanden later, op 10 maart 2021, maakt het management van Hazes bekend dat de twee niet langer samen zijn. "Er kwamen toch weer meer spanningen. Hierdoor ook weer meer ruzies. Ze hebben veel gesproken en zijn tot het besluit gekomen om uit elkaar te gaan." Het management van Westenberg zegt dat het Hazes' keuze was om bij het gezin weg te gaan.