De rechtszaak tegen Lori Loughlin en haar man Mossimo Giannulli zal aanvangen op 5 oktober 2020. Het tweetal wordt verdacht van het doneren van een half miljoen dollar (ongeveer 450.000 euro) aan de Universiteit van Zuid-Californië om hun dochters ingeschreven te krijgen op de onderwijsinstelling.

Volgens Deadline probeerden de advocaten van het koppel de datum nog uit te stellen, omdat er nieuw bewijs gevonden zou zijn dat de onschuld van de voormalig Full House-actrice en haar man zou aantonen. Het is de bedoeling dat de zaak voor Thanksgiving (26 november) is afgerond.

Op 28 september zal de jury van de rechtszaak worden samengesteld. Mochten Loughlin en Giannulli schuldig worden bevonden, dan staat hen een gevangenisstraf van maximaal vijftig jaar te wachten.

De 55-jarige actrice en haar man zijn onderdeel van een groep van elf verdachten in het omkopingsschandaal. Het stel zou een half miljoen dollar hebben betaald om ervoor te zorgen dat hun dochters Bella en Olivia Jade ingeschreven zouden staan als onderdeel van het roeiteam van de universiteit, terwijl ze deze sport niet beoefenen.

Het koppel beweert niet schuldig te zijn en zegt dat het gaat om legale donaties. "Tijdens de rechtszaak zullen ze hun onschuld helpen vaststellen, door aan te tonen dat hun betalingen aan de universiteit legale donaties waren en niet bedoeld om direct of indirect de voormalig sportdirecteur van de universiteit om te kopen", lieten hun advocaten destijds weten.

Felicity Huffman in hetzelfde schandaal veroordeeld

De voormalige Desperate Housewives-actrice Felicity Huffman is een van de vijftig ouders die in totaal bij het schandaal zijn betrokken. Huffman is na haar schuldbekentenis voor examenfraude ten behoeve van haar kinderen niet vervolgd voor witwassen, maar wel voor fraude.

Huffman heeft haar celstraf van twee weken inmiddels uitgezeten en moest een boete betalen van 30.000 dollar (ongeveer 27.000 euro).