Zangeres Trijntje Oosterhuis heeft singer-songwriter Glen Faria sinds het overlijden van zijn broer iedere dag een liedje gestuurd. Uiteindelijk werd dat iets minder, maar toevallig ontving Faria maandag weer een nummer van Oosterhuis, vertelt hij woensdag in de 3FM-podcast De Koffer van Kevin.

"Gewoon een liedje waarvan zij dacht: misschien heb je dit vandaag nodig", zegt Faria over de nummers die hij ontving van Oosterhuis. De singer-songwriter legt uit dat liedjes volgens hem verder kunnen gaan dan woorden, een persoon "in het moment" kunnen brengen of iemand kunnen kalmeren.

Faria wil niet zeggen welke liedjes hij heeft ontvangen van Oosterhuis. Dat vindt de veertigjarige artiest, ook bekend als rapper MC Fit, te persoonlijk.

De broer van Faria overleed in oktober op 41-jarige leeftijd aan een bloedvergiftiging. "Hij was mijn muzikale soulmate", zei de singer-songwriter in januari over zijn broer Melvin Faria.

Door Oosterhuis deed Faria mee aan Beste Zangers

Oosterhuis haalde Faria over om in 2018 mee te doen aan het zangprogramma Beste Zangers. "Glen, je moet gewoon niet zo lullen", zei de zangeres volgens Faria toen hij twijfelde over zijn deelname. "Ik zit tussen Trijntje, Alain Clark, Davina Michelle, Tino Martin", licht Faria zijn twijfel toe.

"Als zanger voel ik me minder", aldus Faria, die zichzelf meer als een verhalenverteller dan als een zanger ziet. "Ik vind het bovendien spannend om het liedje van iemand anders te zingen, omdat het niet mijn verhaal is."