Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Imanuelle Grives 'gaat komend half jaar geen drugs gebruiken'

Actrice Imanuelle Grives, die afgelopen zomer op het Belgische festival Tomorrowland werd opgepakt wegens drugsbezit, zegt dinsdagavond in de uitzending van Jinek dat ze voorlopig geen drugs zal gebruiken. Als Eva Jinek haar vraagt of ze drugsgebruik niet helemaal wil afzweren, antwoordt ze "zich niet te willen voordoen als heilige".
Door NU.nl

"Als je niet normaal kunt doen met drugs, dan moet je uit de buurt blijven", zegt Grives in de uitzending. "Ik ben geen heilige, maar ik heb met mezelf de afspraak gemaakt: als je drugs als een verrijking kunt gebruiken, dan mag het. Maar dat gaat het komende half jaar niet gebeuren."

Grives vertelt bij Jinek aan tafel over de arrestatie, haar tijd in de gevangenis en hoe haar familie erop reageerde. "Het is bizar om die persoon te zijn uit een van de grootste schandalen van 2019", zegt ze over de ophef die haar arrestatie in de media heeft veroorzaakt.

Als ze vertelt over de reactie van haar moeder, is ze zichtbaar aangeslagen. Ze zegt het heel moeilijk te hebben gevonden om het er met haar moeder over te hebben, omdat ze "uit een net gezin" komt. Maar haar moeder reageerde volgens de actrice heel begripvol.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Arrestatie kwam op een goed moment

Grives herhaalt in Jinek dat ze persoonlijk door een moeilijke periode ging en dat de arrestatie daardoor eigenlijk voor haar op een goed moment kwam. "Als ik uitging voelde ik me goed. Maar als ik thuis was, kon ik niet in beweging komen. Er gebeurde gewoon niks, ik kon niks."

Haar eerste reactie op de arrestatie was dan ook opluchting: "Ik kon eindelijk uit die denderende trein."

Grives, die ergens in de komende maanden nog zes dagen met een enkelband in een huis in België moet vastzitten, zei eerder in gesprek met de Volkskrant alweer aanbiedingen voor acteerwerk te hebben gekregen en weinig last te hebben van negatieve reacties op straat. "Ze begrepen dat ik geen drugsdealer was, maar een thrill-seeking, overspannen actrice die een heel domme keuze heeft gemaakt."

Aanbevolen artikelen