Actrice Pamela Anderson (52) en filmproducent Jon Peters (74) gaan na een huwelijk van twaalf dagen uit elkaar. Dat meldt The Hollywood Reporter zondag.

"We zouden erg dankbaar zijn voor jullie steun terwijl we wat tijd zonder elkaar doorbrengen om opnieuw te evalueren wat we van het leven en van elkaar willen", aldus Anderson in een verklaring. "Het leven is een reis en liefde is een proces. Met die universele waarheid in het achterhoofd hebben we gezamenlijk besloten het officieel maken van onze huwelijkspapieren uit te stellen."

Het echtpaar trouwde op 20 januari tijdens een besloten ceremonie in Malibu in aanwezigheid van hun kinderen. Anderson gaf destijds een verklaring in dichtvorm, waarin ze Peters "de originele bad boy van Hollywood" noemde.

De Canadese actrice en de Amerikaanse filmproducent hadden ruim dertig jaar geleden ook een relatie, na een ontmoeting in The Playboy Mansion in 1984. Ze kwamen enkele maanden geleden weer bij elkaar en wisten hun nieuwe relatie geheim te houden.

Anderson was eerder getrouwd met Mötley Crue-drummer Tommy Lee, zanger Kid Rock en twee keer met professioneel pokerspeler Rick Salomon. Peters trouwde vier keer eerder en had een jarenlange relatie met zangeres Barbra Streisand.

'Liefde is een risico', schrijft Pamela Anderson zondag bij een foto van zichzelf op Instagram, vergezeld door een citaat van wetenschapper Albert Einstein. (Foto: Instagram/Pamela Anderson)