Glen Faria vindt het heel belangrijk dat zijn eind oktober overleden broer zijn nieuwe muziek nog gehoord en goedgekeurd heeft, vertelde de singer-songwriter dinsdag in de talkshow Op1.

Juist op het moment dat Faria echt kon gaan genieten van zijn successen - na een scheiding kwamen Faria en zijn vrouw weer bij elkaar - sloeg het noodlot toe: de broer van Faria overleed op 41-jarige leeftijd aan een bloedvergiftiging.

"Hij is uit het niks neergevallen. Dat zag niemand aankomen. Hij was mijn muzikale soulmate. We speelden samen in drie bandjes en wonnen zelfs de Grote Prijs van Nederland", aldus de singer-songwriter.

Twee dagen voor diens overlijden liet Faria zijn broer zijn nieuwe muziek horen. "We zaten in de auto en luisterden naar acht nummers, waaronder mijn nieuwe single Hoe weet je dat?. Hij zei: 'Die moet je uitbrengen.' Achteraf is dat heel gek. Want ik had altijd zijn goedkeuring nodig; dan was het voor mij goed. Dus dat gevoel blijft wel aan dit liedje hangen. Het nummer is bovendien opgedragen aan stichting Het Vergeten Kind, dus dat maakt het nog extra bijzonder."

Faria beleefde in 2018 zijn grote doorbraak toen Davina Michelle na hun deelname aan Beste Zangers een monsterhit scoorde met het door hem geschreven en eerder ook gezongen nummer Duurt te lang. Ook Tino Martin deed het goed in de hitlijsten met een nummer van Faria (Zij weet het ).