De privéberichtjes en foto's die Amazon-oprichter Jeff Bezos aan zijn vriendin Lauren Sanchez stuurde, zijn mogelijk naar de pers gelekt door Sanchez' broer Michael. The Wall Street Journal meldt dat federale openbaar aanklagers daar bewijs voor hebben gevonden.

Sanchez zou de berichtjes aan haar broer hebben gegeven, die ze vervolgens voor 200.000 dollar (ruim 180.000 euro) zou hebben verkocht aan het Amerikaanse roddelblad The National Enquirer.

Michael Sanchez heeft deze beschuldiging in een verklaring aan The Wall Street Journal ontkend.

In januari 2019 publiceerde The National Enquirer privéberichten en foto's van Bezos, waaruit bleek dat hij een affaire had met Sanchez. Bezos en zijn inmiddels ex-vrouw scheidden niet veel later. De Amazon-oprichter beschuldigde American Media Inc., de uitgever van The National Enquirer, vervolgens van chantage. American Media Inc. ontkent deze aantijging.

De zaak wordt op dit moment onderzocht door de federale openbaar aanklagers.

'Telefoon Bezos gehackt door Saoedische kroonprins'

Eerder deze week meldde The Guardian op basis van bronnen dat de telefoon van Bezos in mei 2018 zou zijn gehackt, nadat de Saoedische kroonprins Mohammed Bin Salman hem vanaf zijn persoonlijke telefoon een WhatsApp-bericht had gestuurd.

De kroonprins zou Bezos via WhatsApp een videobestand hebben gestuurd, waarna binnen enkele uren grote hoeveelheden gegevens uit de telefoon van de rijkste man ter wereld zijn getrokken.

Na een digitale analyse en gesprekken met anonieme bronnen concludeert de Britse krant dat het zeer waarschijnlijk is dat Bin Salman het bestand opzettelijk gestuurd heeft. The Guardian weet niet wat de inhoud is van de berichten die van de telefoon zijn gehaald.

Het is niet duidelijk of de Saoedische hack van Bezos' telefoon in verband staat met de privéberichten die zijn afgedrukt in The National Enquirer. Uitgever American Media Inc. ontkent de foto's via een Saoedische bron te hebben verkregen.

De Saoedische ambassade in de Verenigde Staten noemt de beschuldiging "absurd" en roept op tot een onderzoek naar de feiten.