Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle hebben via hun advocaten de roddelpers gemaand om hen met rust te laten. De waarschuwing komt nadat in de media foto's verschenen van Markle die met haar zoon een wandeling maakte op het Canadese Vancouver Island, meldt Sky News dinsdag.

De advocaten van het Britse adelijk echtpaar zeggen dat de foto's zonder toestemming van het echtpaar zijn gemaakt. De betreffende journalist zou Markle hebben bespioneerd en zich in de bosjes hebben verborgen.

Fotografen zouden bovendien kamperen buiten het Canadese verblijf van de maandagavond in Canada aangekomen Britse prins en Amerikaanse echtgenote, die daar al langer aanwezig was. De roddeljournalisten zouden proberen met telelenzen foto's te maken van de twee terwijl die zich binnenshuis bevinden.

Op 18 januari werd bekend dat Harry en Meghan afstand deden van hun koninklijke titels en daaraan gerelateerde toelage. Het echtpaar gaf aan zich deels in Noord-Amerika te willen vestigen. Maandenlange conflicten met de roddelpers lagen aan hun besluit ten grondslag.