De Britse koningin Elizabeth houdt maandag 'crisisoverleg' met prins Charles en diens zonen William en Harry om te praten over het omstreden besluit van de hertog en hertogin van Sussex. Dat schrijft de Britse krant The Guardian zaterdagavond.

Meghan Markle, die momenteel met haar zoon Archie in Canada verblijft, neemt mogelijk telefonisch deel aan het gesprek waarin het afzien van de status als senior royals centraal staat.

Prins Harry en Markle zorgden woensdagavond voor enorme ophef in Engeland, toen zij hun wens om zich naar de achtergrond terug te trekken bekendmaakten. Het besluit volgde na maandenlange conflicten met de Britse roddelpers.

Op het landgoed van Sandringham House wil koningin Elizabeth het tweetal vermoedelijk op andere ideeën brengen, schrijven Britse media. Donderdag sprak de vorstin ook al langdurig met de hertog van Cambridge en prins van Wales over de situatie. Voor prins Harry wordt het de eerste keer dat hij hierover met zijn grootmoeder rond de tafel gaat, die hun besluit als "voorbarig" bestempelde.

Volgens Britse royaltyexperts gaan de prominente leden van het Brits koningshuis op zoek naar een compromis, dat aansluit bij het idee van Harry en Markle voor een "nieuwe, aangepaste rol".

Een overeenkomst zou vervolgens "enige tijd" nodig hebben om geïmplementeerd te worden. Markle zou die periode mogelijk in Canada willen afwachten. Volgens Britse media heeft zij behalve zoon Archie ook haar twee honden meegenomen, waardoor het ernaar uitziet dat zij niet snel zal terugkeren.

Meghan en Harry vergelijkbaar met verbannen koningspaar?
176
Meghan en Harry vergelijkbaar met verbannen koningspaar?