Meghan Markle zou samen met haar zoon Archie naar Canada zijn gegaan, kort nadat ze samen met haar echtgenoot prins Harry bekendmaakte een stap terug te doen in hun werkzaamheden voor het Britse koningshuis. Een woordvoerder van Markle zou dat bevestigd hebben in gesprek met Sky News.

Ook het Britse ITV meldt dat Markle en haar zoon inmiddels naar Canada zijn gereisd. Volgens geruchten wil het koninklijke koppel in de toekomst afwisselend in Engeland en Canada wonen.

Prins Harry zou in Groot-Brittannië achterblijven om met koningin Elizabeth, prins Charles en prins William over de precieze rol die hij en Markle gaan vervullen te praten.

Donderdag kwam het nieuws naar buiten dat de Britse koningin een noodtoestand uit heeft geroepen, om met de familie zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor de problematiek rondom de beslissing van prins Harry en Markle. Verschillende Britse media melden dat met prins Charles, prins William en personeel zo snel mogelijk aan een werkbaar plan wordt gesleuteld.

CNN meldde donderdag dat koningin Elizabeth prins Harry en zijn echtgenote had gevraagd het nieuws over hun terugtrekken nog niet met de wereld te delen. Prins Harry zou dit advies in de wind hebben geslagen en alsnog een verklaring op Instagram hebben gezet. Het stel zou de rest van de koninklijke familie niet hebben ingelicht over deze beslissing.

Meghan en Harry vergelijkbaar met verbannen koningspaar?
176
Meghan en Harry vergelijkbaar met verbannen koningspaar?

Koppel wil financieel onafhankelijk van koningshuis worden

Prins Harry en Markle maakten woensdagavond bekend een stap terug te willen doen als 'senior leden' van het Britse koningshuis. "Na maanden van reflectie en discussies hebben we besloten een progressieve nieuwe rol te gaan vervullen in het koningshuis", schreven ze.

Ook zeiden ze financieel onafhankelijk van het koningshuis te willen worden en een deel van de tijd in Noord-Amerika te gaan wonen.