Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Frans Timmermans ziet vader-dochtermoment als een hoogtepunt van 2019

Frans Timmermans vond het vader-dochtermoment met zijn destijds twaalfjarige dochter een van zijn persoonlijke hoogtepunten van 2019. Hij vond het als vader een mooi moment om samen met zijn jongste dochter mee te lopen tijdens de vrouwenmars in Madrid, vertelt de PvdA-politicus maandag in gesprek met het AD.
Door NU.nl

Ik was met mijn dochter bij de vrouwenmars in Madrid. Daar heb ik zo van genoten", aldus de Eurocommissaris (Klimaat). "Zo'n meisje van op dat moment twaalf."

"Ze vond het eerst gewoon leuk om mee te gaan, maar in de loop van die dag zag ik bij haar steeds meer doordringen: hier doen we het voor. We zijn hier omdat er iets te winnen valt, omdat er ergens voor te vechten valt. Dat was voor mij als vader een heel mooi moment."

De vrouwenmars van Madrid vond plaats in het kader van de jaarlijks op 8 maart terugkerende Internationale Vrouwendag. Ook in Amsterdam liepen voorstanders van meer vrouwenrechten een vrouwenmars.

Het is niet de eerste keer dat de 58-jarige Timmermans zijn jongste dochter noemt om zijn overtuigingen van een voorbeeld te voorzien. Op de website van de PvdA noemt de vader van vier kinderen een fietstocht met zijn jongste dochter tussen Heerlen en het Duitse Aken als voorbeeld van wat Europa voor hem betekent.

In juli greep Timmermans naast het voorzitterschap van de Europese Commissie.

Beeld uit video: Bekijk hier de trailer van De Europeaan met Frans Timmermans
Afspelen knop

Bekijk hier de trailer van De Europeaan met Frans Timmermans

Bekijk hier de trailer van De Europeaan met Frans Timmermans


Lees meer over:

AchterklapFrans Timmermans

Aanbevolen artikelen