Daniël Lippens, de Radio 538-dj die onlangs een week geschorst werd na het filmen van gevaarlijk gedrag in het verkeer, merkte dat hij de gevaren op de weg niet meer serieus genoeg nam.

"Je denkt: ik heb al tien jaar m'n rijbewijs, ik kan dit wel. En dan ga je het verkeer steeds minder serieus nemen", aldus de dertigjarige dj in zijn eigen radioprogramma maandagavond.

Lippens reed met zijn auto tegen een fietser aan, terwijl hij bezig was met een livestream. De radio-dj filmde met een dashcam hoe hij van Hilversum naar Amsterdam reed. De beelden werden direct uitgezonden op sociale media, waardoor kijkers konden zien hoe Lippens een aantal gevaarlijke situaties veroorzaakte en uiteindelijk een fietser raakte met zijn auto.

Na het incident werd de radio-dj een week geschorst, waarin hij aan de slag ging met een podcast over verkeersveiligheid. Lippens zegt te zijn geschrokken van zijn eigen gedrag nadat hij er door verschillende mensen en instanties op werd gewezen en gaat voor zijn podcast in gesprek met die mensen.