Lewis Hamilton heeft geen tijd voor een gezin naast zijn drukke leven als Formule 1-coureur. De zesvoudig wereldkampioen vraagt zich af hoe sommige van zijn collega's dat wel voor elkaar krijgen.

Donderdag werd bekend dat de Duitse Ferrari-coureur Sebastian Vettel - tot verbazing van Mercedes-coureur Hamilton - een derde kind heeft gekregen.

"Ik weet echt niet hoe Sebastian dat doet. Ik heb al moeite om mijn honden in leven te houden", grapte de 34-jarige vrijgezel Hamilton. "Ik heb nu echt geen tijd om een gezin te hebben."

Het drukke coureursleven werd deze week ook als reden gegeven voor de scheiding van Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas van zijn vrouw Emilia.

"Wij reizen echt belachelijk veel. Dat maakt het extra zwaar", wees de Brit op de 21 raceweekenden verspreid over de hele wereld. "Daarmee komen relaties onder druk te staan."

Hamilton vindt het zwaar om sport en privé te combineren

Het gaat volgens Hamilton vooral om de balans vinden tussen werk, uitrusten en tijd met je familie en vrienden doorbrengen. "Er zijn erbij die het weten te managen, kijk maar naar Sebastian. Er zijn best veel atleten die buiten beeld een leuk leven hebben", aldus de coureur.

"Maar ik vind het persoonlijk best moeilijk om mijn doel om zo competitief mogelijk te zijn daarmee te combineren. Het is maar net hoeveel je wil opofferen."