Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Marianne Timmer

Yvonne van Gennip liet Marianne Timmer drie uur wachten op handtekening

Voormalig topschaatsster Marianne Timmer heeft, voordat haar eigen carrière begon, drie uur tevergeefs gewacht op een handtekening van haar jeugdidool Yvonne van Gennip. Van Gennip had haar gevraagd om even te wachten, maar bleek deze belofte te zijn vergeten, vertelt Timmer donderdag in gesprek met de Volkskrant.
Door NU.nl

"Elke keer als Yvonne kwam schaatsen op mijn thuisbaan in Groningen, meldde ik me aan als vrijwilliger", aldus de winnares van drie gouden olympische medailles, twee in 1998 in Nagano en de derde in Turijn in 2006. "Dan ging ik bijvoorbeeld blokjes leggen op de ijsbaan. Ik wilde haar aanraken, met haar praten. Ik heb ooit een handtekening gevraagd, toen ze naar haar kleedkamer liep. Ze zei: "Ja, blijf hier maar even wachten." Drie uur later stond ik er nog. Yvonne was het natuurlijk vergeten."

Volgens Timmer stond het incident een latere vriendschap met de winnares van drie gouden schaatsmedailles op de Olympische Spelen van 1988 in Calgary niet in de weg "Later heb ik het haar vergeven. Yvonne is nu een van mijn beste vriendinnen. Als ze niet op reis is, spreken we een paar keer per week af om bij te kletsen."

De 45-jarige Timmer is vanaf 30 november te zien als coach in het AVROTROS-programma De ijzersterkste, waarin ze bekende Nederlanders leert schaatsen. De 55-jarige van Gennip was presentator van de sportprogramma's Telesportief en Sport in Holland.

Van Gennip werd in december 2018 in verband gebracht met dopinggebruik. Ze ontkent verboden middelen te hebben gebruikt.

Beeld uit video: Oud-schaatsster Marianne Timmer blikt terug op wereldrecord en goud3:06
Afspelen knop

Oud-schaatsster Marianne Timmer blikt terug op wereldrecord en goud

Oud-schaatsster Marianne Timmer blikt terug op wereldrecord en goud


Lees meer over:

AchterklapSchaatsenyvonne van gennipmarianne timmer

Aanbevolen artikelen