Susan Sarandon heeft vrijdag een hersenschudding, een gebroken neus en een gekneusde knie opgelopen bij een "kleine uitglijder", schrijft de 73-jarige actrice bij een foto van haar gehavende gezicht op Instagram.

Door haar verwondingen heeft Sarandon haar afspraak om campagne te voeren voor de Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders af moeten zeggen.

Sarandon grijpt haar val aan om bewustzijn te creëren rondom klimaatverandering, wapengeweld en immigratiewetten: "Als dit al een noodsituatie is, vraag het degenen die gescheiden zijn van hun families aan de grens, of die gescheiden zijn van hun geliefden door een onrechtvaardig, racistisch en winstgevend gevangenissysteem. Of vraag het aan de boeren, wetenschappers en mensen die hun huis kwijtraakten door overstromingen."

Sarandon staat bekend om haar actieve ondersteuning van progressieve en linkse politieke doelen. In 2018 werd ze samen met 575 anderen gearresteerd tijdens de Women Disobey-protesten tegen het immigratiebeleid van de Amerikaanse president Donald Trump.

De Amerikaanse actrice won in 1996 een Academy Award voor haar rol in de film Dead Man Walking. Daarnaast kreeg ze nog meer dan 35 acteerprijzen toegekend, waaronder een BAFTA Award voor haar rol in The Client.