De rechter heeft woensdag bepaald dat de 31-jarige zanger Aaron Carter een jaar lang geen contact mag opnemen met zijn 39-jarige broer Nick Carter. De Backstreet Boy vroeg het verbod in september aan, omdat zijn jongere broer "gevoelens en ideeën" heeft om Nicks toen nog zwangere vrouw en ongeboren dochter te doden.

De rechter heeft besloten dat het contactverbod tot volgend jaar november geldt, zo schrijft TMZ. Aaron was niet aanwezig in de rechtszaal om het vonnis te horen.

Aaron vertelde begin september dat hij met angstaanvallen en schizofrenie kampt. De zanger wil de komende tijd aan zijn geestelijke gezondheid werken. Hij heeft al langer last van medicijnmisbruik en een kwakkelende mentale weerbaarheid.

Kort daarna maakte Aaron daarom op Twitter bekend dat hij dit jaar nog maar twee optredens geeft en andere geplande concerten schrapt vanwege zijn geestelijke gezondheid.

"Ik heb jullie de afgelopen vier jaar niet gezien en ik heb daar ook geen behoefte aan", vertelde Aaron eerder over zijn relatie met zijn oudere broer. "Wij zijn klaar." Aaron wil volgend jaar weer terugkeren op het podium.

Nick sluit niet uit dat hij in de toekomst weer contact kan hebben met zijn jongere broer. "We houden van je en hopen dat je de behandeling krijgt die je nodig hebt, voordat je anderen pijn doet."