Jussie Smollett heeft de stad Chicago en meerdere politieagenten aangeklaagd, omdat de acteur beweert dat hij economische en geestelijke schade heeft overgehouden aan de aanklacht die de stad eerder tegen Smollett indiende.

Onder meer The Guardian meldt dat Smollett zich gekwetst voelt door de aanklacht. Ook stelt de acteur dat dit heeft geleid tot "mentale angst en extreme stress".

Hij klaagt daarnaast twee agenten aan die ook bij de zaak waren betrokken. Volgens de Smollett legden zij "valse verklaringen af, die alleen henzelf ten goede kwamen".

Eerder probeerde de Empire-acteur de door de Amerikaanse stad aangespannen rechtszaak te laten seponeren, maar dit lukte niet. Chicago spande de zaak aan, omdat de stad Smollett aansprakelijk stelt voor ruim 130.000 dollar (ongeveer 120.000 euro) aan politiekosten rondom zijn aangifte van een haatmisdrijf.

Een kleine maand geleden besloot de rechter dat deze zaak doorgang kan vinden. Smollett vindt dat de 10.000 dollar aan borg die hij eerder betaalde om op borgtocht vrij te komen, volstaat als vergoeding voor de gemaakte politiekosten.

Acteur beweerde slachtoffer te zijn van haatmisdrijf

Smollett claimde eerder dit jaar wegens zijn huidskleur en homoseksualiteit slachtoffer te zijn geworden van een haatmisdrijf. Aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump zouden hem een strop hebben omgehangen en campagneslogans van Trump hebben geroepen.

Vervolgens werd de acteur, die vooral bekend is van zijn rol in de serie Empire, zelf opgepakt en aangeklaagd wegens het doen van een valse aangifte. Eind maart werd die aanklacht ingetrokken.

In de nasleep van de vermeende mishandeling werd de 37-jarige Smollett uit de laatste twee afleveringen van het vijfde seizoen van Empire geknipt.