Marieke Elsinga voelde in eerste instantie verdriet toen Mattie Valk in een interview vertelde dat hij niet wist wat hij zou kunnen toevoegen aan haar leven. Haar radiocollega vertelde dit toen hij de vraag kreeg of hij op Elsinga zou kunnen vallen.

"Toen Mattie in een interview werd gevraagd of hij op mij zou kunnen vallen, antwoordde hij: 'Ik zou niet weten wat ik nog zou kunnen toevoegen aan het leven van Marieke, want zij heeft alles al voor elkaar'", vertelt de 33-jarige Elsinga in gesprek met JAN. "'Ze weet wat ze wil, ze heeft een huis, een baan.'"

Toen de RTL Boulevard-presentatrice dit las, had ze naar eigen zeggen "wel even tranen". Volgens Elsinga vertelde Valk toen dat hij het juist als compliment bedoelde. "Maar ik vond dat een verdrietige kijk op mijn bestaan. Want stel dat elke man zou denken: ik kan aan het leven van Marieke niks meer toevoegen, dan ben ik een verloren zaak."

Momenteel mist Elsinga, die nu ruim tien jaar vrijgezel is, iemand die liefde aan haar leven zou kunnen toevoegen. "Wat een man zou kunnen toevoegen aan mijn leven, is liefde. Een arm om elkaar heen, naar elkaar luisteren, elkaar advies geven. Een man die zegt: ik zie je elke dag vermoeider thuiskomen, moeten we het er niet even over hebben. Gaat het wel goed? Dat mis ik."

Mocht de presentatrice nu iemand tegenkomen, dan verwacht ze wel dat haar relatie zich in een sneller tempo ontwikkelt. "Dan ga je sneller samenwonen, begin je eerder aan een gezin. Dus ik heb het gevoel dat dat allemaal nog in het verschiet ligt."