André Hazes benadrukt zondagavond op Instagram dat hij zijn ex-vriendin Monique Westenberg niet heeft bedrogen. "Mijn relatie was al over met Monique", aldus de zanger. Zondag bleek dat Hazes een beginnende relatie heeft met presentatrice Bridget Maasland.

De 25-jarige zanger schrijft dat na zijn relatiebreuk met Westenberg "de een sneller door is gegaan dan de ander". Hij zegt zijn ex een bericht via WhatsApp te hebben gestuurd om haar "geen valse hoop te geven". In dat bericht kondigde hij aan dat hij een andere vrouw had ontmoet.

Zaterdag maakte Hazes in een verklaring bekend dat zijn relatie met Westenberg over is. De zanger noemt de breuk "een verschrikkelijk moeilijke keuze waar veel tranen overheen zijn gegaan".

Vervolgens liet Westenberg op Instagram weten dat er een "andere vrouw" in het spel zou zijn. Hazes en Westenberg waren sinds 2014 bij elkaar en kregen in oktober 2016 een zoontje, André.

Hazes en Maasland lieten zondag aan Shownieuws weten dat zij een beginnende relatie hebben. "Uit respect naar de moeder van onze zoon en naar hem toe heb ik dit verteld aan Monique. Het is mijn goed recht, we zijn immers al een tijdje uit elkaar en wonen niet meer samen", zei Hazes.

Het management van Maasland zei tegen NU.nl dat haar relatie met Hazes "nog heel pril" is, maar "dat ze elkaar zeker zien". Maasland bevestigde maandag in gesprek met radio-dj Frank Dane dat ze verliefd is op Hazes en de zanger op haar, maar ze weet nog niet of er echt sprake is van een relatie. "Dat moeten we eerst nog uitzoeken", aldus Maasland. "Zo lang zien we elkaar nog niet."

Westenberg plaatste zondag foto's op haar Instagram-account met het bijschrift "Positive energy". Op een van de foto's steken twee kinderen, onder wie de zoon van Westenberg en Hazes, hun middelvinger op.