Koen Wauters, de zanger van het Vlaamse muziekduo Clouseau, kreeg in het begin van zijn carrière regelmatig te maken met vandalisme, laat hij vrijdag blijken in een interview met De Telegraaf.

In het gesprek met Koen en Kris Wauters (de twee leden van Clouseau), begint laatstgenoemde over sociale media en zijn zorgen over de harde kritiek van tegenwoordig.

"Onlangs brachten we een nieuwe single uit - Tijdmachine - waarna de meningen ons pas echt om de oren vlogen", vertelt de 54-jarige muzikant. "Die mening moet en zal tegenwoordig immers verkondigd worden. Stel je bent jong, breekt door via een talentenjacht of brengt zelf een single uit of zo: dan is zo'n bak bagger over je heen zwaar hoor."

De 52-jarige Koen vult aan: "Wij kunnen daar dankzij dik dertig jaar ervaring wel tegen. Maar vroeger, als mijn auto weer eens beklad was of een ruitenwissertje of spiegeltje was afgebroken, heb ik ook weleens geroepen dat het me dat allemaal niet waard was. Tegenwoordig is dat soort kritiek dus nog een miljoen keer erger."

"Het zijn geen gemakkelijke tijden", merkt Kris op. "En daar mag best bij worden stilgestaan."

Clouseau - Daar Gaat Ze
Clouseau - Daar Gaat Ze