RTL bevestigt de geruchten dat er iets is voorgevallen tussen The Voice-coaches Anouk en Lil' Kleine. De zender spreekt van een "aanvaring" en zegt dat de kou tussen de twee nog niet uit de lucht is.

RTL wil niet kwijt wat er precies is voorgevallen tussen de twee artiesten en wat de aanleiding van de ruzie was. De zender gaat dan ook niet in op geruchten die werden besproken in RTL Boulevard.

In het entertainmentprogramma werd gesuggereerd dat Lil' Kleine Anouk zou hebben uitgescholden en dat het daarna tot een gevecht kwam, waarna de opnames stilgelegd moesten worden. Anouk zou daarna gezegd hebben niet meer met de rapper in één ruimte te willen zijn.

Het voorval vond volgens ingewijden plaats tijdens de opnames van de talentenjacht. De knock-outfase van het programma werd vervolgens opgenomen met gastcoaches, onder wie Marco Borsato en Angela Groothuizen, die eerder kandidaten begeleidden in het programma.

Volgens RTL is hiervoor gekozen omdat dit het tiende seizoen betreft, maar volgens Shownieuws was het doel hiervan dat Lil' Kleine en Anouk niet tegelijk in de studio aanwezig hoefden te zijn.

In de knock-outfase, die sinds het zesde seizoen van The Voice bestaat, zingen de overgebleven kandidaten van alle teams een liedje in hun eentje. Ze worden vervolgens beoordeeld door hun eigen coach en op een van de stoelen geplaatst. Van iedere volgende kandidaat die zingt, wordt bekeken of deze beter is dan de vorige. Degenen die als laatsten op de stoelen zitten, mogen door naar de liveshows.

Chantal Janzen: 'Jammer dat ik er niet bij was'

Presentator van de talentenjacht Martijn Krabbé bevestigt in gesprek met RTL Nieuws dat hij heeft vernomen dat er een "akkefietje" heeft plaatsgevonden, maar zegt er niet bij te zijn geweest.

Volgens Krabbé zijn de problemen tussen Anouk en Lil' Kleine nog niet opgelost, maar is dit niet ongebruikelijk op de set van het programma. "Gebeurt wel vaker hoor, dat coaches op het scherpst van de snede strijden tegen elkaar", aldus de 51-jarige presentator.

Chantal Janzen, die de presentatie van The voice of Holland overneemt van de naar SBS overgestapte Wendy van Dijk, vindt het jammer dat ze er niet bij aanwezig was. "Dan hadden we er met popcorn bij gezeten", aldus de veertigjarige presentatrice. Ze spreekt niet van een "ruzie", maar van een "meningsverschil". "Zij houden zich ook niet in, zo zijn ze allebei niet."

Op vrijdag 8 november gaat het tiende seizoen van The Voice van start bij RTL 4. Naast Anouk en Lil' Kleine vervullen Ali B en Waylon de rol van coach.