Cuba Gooding jr. heeft donderdag in rechtbank van New York ontkend schuldig te zijn in de derde aanrandingszaak die tegen hem aangespannen is, meldt CNN donderdag.

De derde aanklacht werd gedaan door een serveerster die claimt dat de acteur haar in september 2018 ongewenst aanraakte.

Gooding jr. werd in juni al aangeklaagd omdat hij een vrouw bij haar borst zou hebben gegrepen tijdens een avond uit in een nachtclub in New York. De acteur ontkende die aantijgingen eerder.

In oktober kwam daar een andere aanklacht wegens aanranding en seksueel misbruik bij. Dit incident zou volgens papieren van de rechtbank hebben plaatsgevonden op 24 oktober 2018. Ook in deze zaak claimt Gooding jr. onschuldig te zijn.

De Oscar-winnaar, onder meer bekend door Jerry Maguire, Pearl Harbor en de serie American Crime Story, mag het proces in vrijheid afwachten. Als hij schuldig wordt bevonden, zou hij een maximale celstraf van een jaar en drie maanden kunnen krijgen.

De aanklager in de zaak zegt echter nog twaalf voorbeelden van seksueel wangedrag van de acteur te hebben. De incidenten zouden tussen 2001 en 2018 hebben plaatsgevonden.