James Cromwell is gearresteerd tijdens een PETA-protest aan de Texas A&M University. Hij protesteerde daar tegen het gebruik van honden voor onderzoek naar spierdystrofie. Dat meldt People vrijdag.

Cromwell is in de loop der jaren bij meerdere protesten gearresteerd. Na het betalen van een boete van 5.000 dollar (bijna 4.500 euro), werd de 79-jarige American Horror Story-acteur weer vrijgelaten.

Via een verklaring liet Cromwell weten dat het tijd is dat het experimenteren op honden door Texas A&M gestopt wordt. "Texas A&M blijft honden met spierdystrofie kwellen, terwijl deze experimenten nooit hebben geleid tot een remedie voor mensen", aldus Cromwell.

Volgens PETA stopte de universiteit met het fokken van honden met spierdystrofie, maar gaan de experimenten op de zieke viervoeters nog steeds door.

Cromwell werd in 2017 gearresteerd terwijl hij protesteerde tegen de wrede behandeling van orka's. Hij werd eerder dat jaar veroordeeld tot een week gevangenisstraf, vanwege een protest in 2015 bij een elektriciteitscentrale in New York.