Het is acteur Jussie Smollett niet gelukt om de door de Amerikaanse stad Chicago tegen hem aangespannen rechtszaak te laten seponeren. De zaak, waarin de stad Smollett aansprakelijk stelt voor ruim 130.000 dollar (ongeveer 120.000 euro) aan politiekosten rondom zijn aangifte van een haatmisdrijf, mag van de rechter doorgang vinden, meldt CNN dinsdag.

De juristen die Smollett vertegenwoordigen noemen het besluit van de rechter niet verrassend. Ze verwachten dat Smollett zal zegevieren in de zaak, zodra hij zijn kant van het verhaal heeft kunnen vertellen.

Smollett claimde eerder dit jaar wegens zijn huidskleur en homoseksualiteit het slachtoffer te zijn van een haatmisdrijf. Aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump zouden hem een strop hebben omgehangen en politieke slogans uit Trumps campagne hebben geroepen. Vervolgens werd de acteur, die vooral bekend is van zijn rol in de serie Empire, zelf opgepakt en aangeklaagd wegens het doen van valse aangifte. Eind maart werd die aanklacht ingetrokken.

In de nasleep van de vermeende mishandeling werd de 37-jarige Smollett uit de laatste twee afleveringen van het vijfde seizoen van Empire geknipt.