Tegen de 55-jarige actrice Lori Loughlin en haar 56-jarige echtgenoot Mossimo Giannulli is een nieuwe aanklacht ingediend in het omkoopschandaal waar ze bij betrokken zouden zijn, meldt onder meer People dinsdag.

De twee wilden er naar verluidt met het omkopen van onderwijspersoneel voor zorgen dat hun twee dochters op de University of Southern California werden toegelaten.

Loughlin en Giannulli werden in maart al beschuldigd van fraude en witwassen, maar claimden niet schuldig te zijn.

De voormalige Full House-actrice en modeontwerpster worden, net als vijftig andere ouders, beschuldigd van omkoping. Ze zouden 500.000 dollar (ruim 449.000 euro) hebben betaald om hun dochters Bella (21) en Olivia Jade (20) toegelaten te krijgen. Loughlin kan tot een celstraf van twintig jaar worden veroordeeld.

De voormalige Desperate Housewives-actrice Felicity Huffman is een van die vijftig ouders. Ze is niet vervolgd voor witwassen, maar voor fraude. De actrice is inmiddels veroordeeld tot een celstraf van twee weken.

Daarnaast werd Huffman ook veroordeeld tot een taakstraf van 250 uur, een boete van 30.000 dollar en een voorwaardelijke celstraf van een jaar.