Actrice Rosario Dawson is aangeklaagd voor mishandeling en belediging van transgender Dedrek Finley, die eerst onder de naam Deidre door het leven ging. Nadat Finley vertelde transgender te zijn, zou de actrice hem beledigd hebben en uiteindelijk ook fysiek hebben mishandeld, meldt TMZ.

Finley woonde sinds 2017 in een aparte woning op het terrein van Dawson, waar hij tegen kost en inwoning renovaties verrichte. Hij claimt dat Dawsons moeder en broer hem geregeld bij zijn voormalige vrouwelijke voornaam noemden. Toen hij daarover zijn beklag deed bij de actrice zou zij gereageerd hebben met: "Je bent een volwassen vrouw". Finley corrigeerde haar, waarop Dawson antwoordde met "Whatever".

Volgens de aanklacht verergerde de situatie in april 2018. Finley kreeg minder werk en kreeg uiteindelijk te horen dat hij zijn woning diende te verlaten. Op 28 april zou Dawsons moeder hem door een eerder door haar ingeslagen raam hebben getrokken en hebben geslagen. Dawson zelf zou Finley hebben vastgehouden en geroepen hebben "Nu ben je niet bepaald een man". De dag na de vermeende mishandeling vroeg Finley om een dwangbevel tegen Dawsons moeder.

Het is nog niet bekend wanneer Finleys aanklacht al dan niet voor de rechter komt. Het management van Dawson heeft nog niet gereageerd op een verzoek tot toelichting.