Cuba Gooding Jr. heeft opnieuw tegen de rechter gezegd onschuldig te zijn. De acteur heeft nu meerdere aanklachten wegens seksueel wangedrag tegen zich lopen. Volgens Deadline zijn er nog meer vrouwen die de Oscar-winnaar van ontoelaatbaar gedrag beschuldigen.

Gooding werd eerder al aangeklaagd omdat hij een vrouw bij haar borst zou hebben gegrepen tijdens een avond uit in een nachtclub in New York in juni. De acteur ontkende die aantijgingen eerder.

Nu is daar een andere aanklacht wegens aanranding en seksueel misbruik bijgekomen. Dit incident zou volgens papieren van de rechtbank hebben plaatsgevonden op 24 oktober 2018.

Hoewel de acteur zich op dinsdag weer bij de politie meldde, mag hij het proces in vrijheid afwachten. Als hij schuldig wordt bevonden, zou hij een maximale celstraf van een jaar en drie maanden kunnen krijgen. De aanklager in de zaak zegt echter nog twaalf voorbeelden van seksueel wangedrag van de acteur te hebben. De incidenten zouden tussen 2001 en 2018 hebben plaatsgevonden.

De zaak zal op 13 december verdergaan. De 51-jarige acteur, bekend van onder meer de films Jerry Maguire en Pearl Harbor en de serie American Crime Story, is dan echter niet verplicht zijn opwachting te maken.