Keith Bakker, die begin oktober is opgepakt op verdenking van seksueel misbruik, moet zeker nog drie maanden in de gevangenis blijven. Dat bevestigt de rechtbank dinsdag aan NU.nl na berichtgeving van RTL Boulevard.

De voormalig hulpverlener bevond zich enige tijd in een isoleercel vanwege een verklaring die hij online had gezet. Later bleek dat hij een vriend had ingeschakeld om dit voor hem te doen.

De 58-jarige Bakker wordt door zijn ex-vriendin beschuldigd van seksueel misbruik. Zij zegt dat ze seks met hem had terwijl ze dat eigenlijk niet wilde. De twee kenden elkaar al enige tijd voor ze een relatie kregen. Volgens Bakker was zijn ex destijds (eind 2017) achttien jaar oud.

Bakker zelf zegt onschuldig te zijn en deelde daarom in een online verklaring zijn kant van het verhaal. Hij zegt daarin onder meer dat de moeder van zijn ex hem meerdere keren benaderde, seks met hem wilde en handelingen uitvoerde die hij niet prettig vond.

De oud-hulpverlener gaat op zijn beurt aangifte doen tegen zijn ex wegens smaad en laster, bevestigde zijn advocaat Patrick van der Meij eerder aan NU.nl. Verder doet hij aangifte tegen haar moeder wegens aanranding en tegen haar vader wegens verduistering en diefstal.

Bakker was jarenlang te zien in verschillende programma's, waaronder Van etter tot engel en Family Matters, waarin hij jongeren met problemen hielp. In 2012 werd hij veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar wegens seksueel misbruik van enkele ex-cliënten.