Na zijn relatiebreuk afgelopen februari, had cabaretier en acteur Bas Hoeflaak een zware tijd, bekent hij in de VARA-gids.

Zijn relatie liep begin dit jaar stuk na vijf jaar en hij verhuisde noodgedwongen van Amsterdam naar Muiden. Zijn zoon van zes en dochter van vier wonen bij zijn ex-vriendin, op een kwartier rijden. Ze zijn de helft van de tijd bij hem - als hij geen klus heeft.

"Ik heb een behoorlijk zware tijd achter de rug, maar inmiddels hebben we een soort evenwicht gevonden. Ik wil in de buurt van mijn kinderen wonen en stiekem vind ik Muiden hartstikke leuk."

Hoeflaak zegt er graag helemaal voor zijn kinderen te willen zijn als ze bij hem zijn maar dat het soms lastig is en veel geregel.

"Binnenkort heb ik repetities met Theater Rotterdam. Gelukkig komt mijn moeder regelmatig. Of ik bestel een taxi voor de school van de kinderen en dan rijden ze hiernaartoe, als ik niet kan komen."

Hoeflaak is al zeventien jaar cabaretier, speelt onder andere in Sluipschutters en gaat meespelen in de tiendelige comedyserie Harkum op NPO3.