Keith Bakker is enige tijd in een isoleercel geplaatst vanwege een verklaring die hij online had gezet nadat hij begin oktober was opgepakt op verdenking van seksueel misbruik, meldt RTL Boulevard donderdag.

De politie had hem tijdelijk in afzondering geplaatst om te onderzoeken hoe Bakker de verklaring online had gezet. Hij is inmiddels weer uit de isoleercel.

Een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen vertelt aan RTL Boulevard dat Bakker een vriend had gebeld om de verklaring in een blog online te zetten. Ook wordt niet uitgesloten dat Bakker met een nieuwe verklaring komt. "Het is een lastige situatie omdat voor zover bekend dit niet eerder is gebeurd."

De 58-jarige Bakker wordt door zijn ex-vriendin beschuldigd van seksueel misbruik. Zij zegt dat ze seks met hem had terwijl ze dat eigenlijk niet wilde. De twee kenden elkaar al enige tijd voor ze een relatie kregen. Volgens Bakker was zijn ex destijds (eind 2017) achttien jaar oud.

Bakker zelf zegt onschuldig te zijn en deelde daarom in een online verklaring zijn kant van het verhaal. Hij zegt daarin onder meer dat de moeder van zijn ex hem meerdere keren benaderde, seks met hem wilde en handelingen uitvoerde die hij niet prettig vond.

Bakker was jarenlang te zien in verschillende programma's, waaronder Van etter tot engel en Family Matters, waarin hij jongeren met problemen hielp. In 2012 werd hij veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar wegens seksueel misbruik van enkele ex-cliënten.