Sophie Hilbrand vindt dat jonge artiesten als Maan en Lil' Kleine het verschil zouden kunnen maken in het beeld dat jonge mensen van de man-vrouwverdeling hebben.

In gesprek met VARAgids zegt de presentatrice dat ze vindt dat veel dingen geseksualiseerd worden om vervolgens het stempel 'feministisch' te krijgen.

"Neem Beyoncé, overigens een geweldig boegbeeld voor de vrouw wat mij betreft, die dan in een kort broekje waar haar billen uithangen een lied van Nina Simone zingt. Simone zong altijd in lange, verhullende gewaden. Dan luister je toch wat makkelijker naar de tekst dan wanneer daar een halfblote vrouw staat."

De 44-jarige presentatrice noemt zangeres Maan de Steenwinkel, die ze hartstikke leuk vindt, als ander voorbeeld. "Nu hoor ik haar zingen: 'Hij is van mij, alleen van mij, ik doe hem het beste elke nacht'. De rillingen liepen over mijn rug! Alle meisjes tussen de 14 en 16 zijn fan van Maan. Zij zou het verschil kunnen maken."

Aan de andere kant zijn er artiesten als Lil' Kleine. "Die onlangs een kind heeft gekregen en die ik in een interview met een vies gezicht hoorde zeggen: 'Ik ga die luier niet verschonen, dat laat ik bij mijn vriendin.' Dat zijn toch ouderwetse rolpatronen anno 2019."