Het gezin van Rob de Nijs dacht vóór de diagnose van parkinson niet dat er meer achter het bibberen van zijn handen stak, vertelde de vrouw van de zanger zondag aan Shownieuws.

"Achter tremor, het bibberen van de handen, kan ook iets anders liggen", aldus Henriëtte de Nijs, de vrouw van de 76-jarige zanger en moeder van hun 7-jarige zoon.

"Wij hebben heel lang gedacht dat het alleen het bibberen van de handen was. Maar het werd meer. Ik merkte ook dat het lopen bij Rob soms wat minder makkelijk ging. Verder was er niet zoveel aan de hand, totdat het vonnis van de neuroloog uitgesproken werd."

In september maakte De Nijs bekend te stoppen met optreden, omdat hij aan de ziekte van Parkinson bleek te lijden. De maand ervoor was de zanger tijdens een optreden van het podium gevallen. Een jaar eerder was hij ook gevallen. Toen liep hij botbreuken op.

"Je schrikt van zo'n diagnose", aldus de vrouw van de zanger. "We zien wel wat de toekomst brengt. Ik hoop van ganser harte dat hij nog een lang leven heeft. Maar je weet het niet. Er kunnen allerlei dingen gebeuren waardoor het stopt."