Vivian Reijs is vorige week woensdag getroffen door een hartstilstand, meldt ze woensdag op Instagram. De voormalig presentatrice van Huizenjacht moest gereanimeerd worden door ambulancepersoneel.

"Als zij er niet waren geweest, weet ik niet hoe het was afgelopen. De schrik zit er even behoorlijk in, zowel voor mijn omgeving, als voor mij. Want het voelt zo onwerkelijk, het lijkt alsof het niet over mij gaat", aldus Reijs.

De oud-presentatrice, die tegenwoordig onder meer werkt als motivatiespreker en hormoontherapeut, laat weten een stapje terug te nemen en beter naar haar lichaam te gaan luisteren. "Vanuit mijn vak en passie weet ik altijd hoe ik voor mezelf moet zorgen. Maar één ding vergat ik de afgelopen jaren: te luisteren naar mijn eigen grenzen, mijn stress te beperken en tijd voor mezelf te nemen", aldus Reijs.

Naast Huizenjacht presenteerde Reijs De 24, Fix this Kitchen en werkte ze als gezondheidsexpert mee aan Shownieuws. De voormalig presentatrice was van 2005 tot 2010 getrouwd met componist John Ewbank.