Sylvie Meis is niet gecharmeerd van de reacties die ze kreeg op een Instagram-filmpje waarin ze haar ochtendrituelen liet zien. Ze ervaart de aandacht die ze ervoor kreeg als 'pesterig', vertelt ze donderdag aan RTL Boulevard.

"Ik vond het een lichtelijk pesterig tintje hebben", aldus de presentatrice. Toch heeft ze de ophef naar eigen zeggen niet gevolgd. "Ik heb geen Nederlandse televisie en ik ken de meeste mensen die het hebben nagedaan eigenlijk ook niet. Het zal me dan ook een worst zijn."

Meis, die stelt dat mensen graag een graantje willen meepikken van haar succes en daar aandacht mee vragen, vindt pesten op internet echter wel een groot probleem. "Ik vind het een belangrijk thema omdat het niet alleen mij betreft, maar ook jonge mensen die niet bekend zijn, maar wel op sociale media zitten en daar onder lijden." Ze wil dan ook niet dat haar zoon Damian een openbaar profiel heeft op Instagram en Facebook.

De 41-jarige presentatrice en influencer plaatste in augustus een filmpje op Instagram waarin ze haar ochtendritueel bespreekt. Daarop kwamen veel reacties. Onder anderen actrice Georgina Verbaan en radio-dj Frederique Dittrich deelden hun eigen versie.