De vader van Britney Spears wordt niet langer vervolgd voor mishandeling van zijn dertienjarige kleinzoon Jayden, meldt TMZ.

De 67-jarige Jamie Spears zou volgens Kevin Federline, de voormalige echtgenoot van Britney Spears, in augustus na een ruzie met zijn kleinzoon een deur van zijn eigen huis hebben ingetrapt. Vervolgens zou hij zijn kleinzoon stevig door elkaar hebben geschud. De betrokken aanklagers vonden hiervoor onvoldoende bewijs.

Tijdens het onderzoek legden rechters aan de grootvader een contactverbod met zijn kleinkinderen op. Eveneens gaven zij gehoor aan zijn verzoek om tijdelijk geen gezag uit te hoeven oefenen over zijn 37-jarige dochter. Dochter Britney Spears staat onder toezicht sinds 2008, toen zij gedwongen werd opgenomen nadat ze had geweigerd om de voogdij over haar kinderen af te staan.

De 41-jarige danser en zanger Federline en zangeres Britney Spears waren getrouwd van 2004 tot 2007. Ze hebben samen twee zoons: de veertienjarige Sean en zijn één jaar jongere broertje Jayden.