Model en actrice Cara Delevingne vertelt in een interview met NET-A-PORTER dat filmproducent Harvey Weinstein haar aanmoedigde om haar seksuele geaardheid te verbergen omwille van haar carrière.

"Een van de eerste dingen die Harvey Weinstein ooit tegen me zei was: 'Je zult het nooit als homoseksuele vrouw maken - neem een baard'", zegt Delevingne, die een relatie heeft met actrice Ashley Benson.

Met "een baard nemen" bedoelde Weinstein dat ze een man moest meenemen naar sociale evenementen zodat ze haar seksuele geaardheid voor het grote publiek zou kunnen verbergen. Delevingne, die de hoofdrol speelt in de nieuwe Amazon Prime-show Carnival Row, identificeert zich als seksueel fluïde en heeft met mannen en vrouwen gedatet.

De 27-jarige Delevingne voegde eraan toe dat Weinstein de "ongepaste opmerkingen" maakte voordat hij haar seksueel benaderde in 2017. Daarover schreef zij destijds openhartig op Instagram.

Weinstein heeft alle beschuldigingen aan zijn adres ontkend. Het proces tegen hem loopt nog.

Onlangs onthulde ook actrice Kristen Stewart dat zij werd gepasseerd voor enkele grote rollen vanwege haar seksuele voorkeur.