Sam Smith wil niet meer met het persoonlijk voornaamwoord 'hij' worden aangesproken, meldt de zanger vrijdag op Twitter.

"Ik heb besloten mijn persoonlijk voornaamwoord te veranderen in 'hen/zij'. Nadat ik een leven lang heb geworsteld met mijn gender, heb ik besloten mezelf te accepteren voor wie ik ben, vanbinnen en vanbuiten", schrijft Smith.

De Britse zanger liet afgelopen maart weten zichzelf niet als mannelijk of vrouwelijk, maar als non-binair oftewel genderqueer te zien.

Non-binaire en mensen die zichzelf als genderqueer identificeren kunnen zich man en vrouw voelen, geen man of vrouw voelen, zich iets geheel anders voelen, of zich in een combinatie hiervan herkennen.

"Je bent een mix van allerlei verschillende soorten genders, je bent je eigen speciale creatie", aldus Smith destijds.

Zanger is nerveus voor reacties

Smith voelt zich blij en bevoorrecht omringd te zijn door mensen die de artiest steunen. Toch laat de zanger vrijdag weten enorm nerveus te zijn voor de reacties op het nieuws. "Ik vind het gewoon te belangrijk wat andere mensen van me vinden, maar fuck it!"

Smith besluit de boodschap door te zeggen het te kunnen begrijpen als mensen fouten zullen maken als ze de artiest aanspreken. "Maar het enige wat ik vraag, is om het te proberen. Ik hoop dat jullie mij kunnen zien zoals ik mezelf nu zie. Dank je."