AMSTERDAM - Actrice Pamela Anderson heeft bij de rechtbank een straatverbod aangevraagd voor een man die haar en haar kinderen zou lastigvallen. Volgens Anderson stalkt de 29-jarige man haar, haar zoons en andere familieleden sinds meer dan een maand. Dat blijkt uit documenten die de Amerikaanse televisieshow 'Extra' openbaar heeft gemaakt.

De stalker heeft volgens de 38-jarige Anderson op school gepraat met haar 7-jarige zoon. Toen Anderson op hem afstapte en vroeg of hij daarmee wilde ophouden, zou hij hebben gezegd dat hij wil dat de actrice zou stoppen met de serie 'Stacked'. Hij zou ook hebben verteld een filmscript voor haar te hebben geschreven.

Anderson is niet geïnteresseerd in de diensten van de man. "Ik voelde me heel erg ongemakkelijk en vertelde hem meteen dat hij ons met rust moest laten", laat de voormalige 'Baywatch'-ster in een verklaring weten. Daarnaast maakte ze melding van drie andere incidenten met hem, die haar 'enorm bang' hebben gemaakt. Hierbij zou de stalker haar moeder, haar schoonzus en de babysitter hebben lastiggevallen.

De rechtszaak dient op 3 oktober.