Actrice Felicity Huffman moet twee weken de gevangenis in voor het fraudeschandaal waar ruim vijftig ouders bij betrokken waren. De actrice zou zo'n 15.000 dollar (ruim 13.500 euro) hebben neergeteld om er zeker van te zijn dat haar dochter een studie zou kunnen volgen aan een prestigieuze universiteit.

Naast een gevangenisstraf werd Huffman ook veroordeeld tot een taakstraf van 250 uur, een boete van 30.000 dollar en een voorwaardelijke celstraf van een jaar. Dat betekent dat als Huffman nogmaals de fout ingaat, ze een jaar naar de gevangenis moet, bovenop de twee weken die ze al moest zitten.

De Desperate Housewives-actrice werd in maart aangehouden in de zaak en mocht daarna op borgtocht de rechtszaak afwachten. In april bekende ze schuldig te zijn aan examenfraude, net als een tiental andere ouders. Actrice Lori Loughlin, die in dezelfde zaak werd gearresteerd, bekende geen schuld.

Loughlin, bekend van Full House, wordt niet alleen verdacht van fraude, maar ook van witwassen. De actrice loopt het risico te worden veroordeeld tot een celstraf van twintig jaar. Zij en haar echtgenoot zouden een half miljoen dollar hebben betaald om er zeker van te zijn dat hun dochters als sporters werden toegelaten tot de universiteit van Zuid-Californië. Geen van hun dochters deed daadwerkelijk aan sportieve activiteiten.

Huffman trof eerder een schikking met de aanklager in de zaak, waaruit al bleek dat ze waarschijnlijk niet lang de gevangenis in moest. Een rechter moest zich echter nog buigen over de schikking en dus was de actrice tot nu toe onzeker van haar toekomst.