Prins Harry en Meghan Markle vertrekken op maandag 23 september naar Zuid-Afrika. Dit wordt hun eerste werkbezoek als gezin. Samen met zoon Archie zullen ze eerst Kaapstad aandoen en op 2 oktober hun reis voltooien in de stad Johannesburg. Dat laat Buckingham Palace vrijdag weten.

Het werkbezoek wordt door een woordvoerder van het paleis omschreven als "een kans voor het paar om de vele goede doelen waarbij zij betrokken zijn uit te lichten". Ook zal het koninklijk paar tijdens hun reis de "moderne relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Afrika" laten zien.

"De liefde van de hertog van Sussex voor Afrika is alom bekend", aldus het paleis. "Hij bezocht het continent voor het eerst toen hij dertien jaar was en ruim twee decennia later inspireren de mensen, de cultuur en natuur en de veerkrachtige gemeenschap hem nog elke dag."

Markle op haar beurt ziet uit naar "de kans om te leren van inspirerende vrouwen". Ze zal tijdens haar reis ondernemers, wetenschappers en vrouwen in een leidende functie ontmoeten. Ook zal de voormalig actrice gesprekken voeren met jonge Zuid-Afrikaanse vrouwen over de toekomst van hun land.

Prins Harry zal na het bezoek aan Zuid-Afrika zonder Markle en Archie Malawi en Angola aandoen. Ook stopt hij onderweg in Botswana.

De hertog en hertogin zijn op 19 mei 2018 getrouwd. Op 6 mei beviel Markle van haar zoon. Het is het eerste kind van Markle en prins Harry.