LOS ANGELES - De Amerikaanse krant Los Angeles Times beschuldigt de rapper Notorious BIG ervan opdracht te hebben geven voor de moord op zijn muzikale aartsrivaal Tupac Shakur. De krant brengt zaterdag en zondag het resultaat van een jaar lang onderzoek naar de zes jaar oude moord.
Notorious BIG
Tupac Shakur

In 1996 vond de rapper Tupac de dood toen hij vanuit een voorbijrijdende auto werd neergeschoten. Op dat moment speelde er al meer dan een jaar een vete tussen oostkust- en westkust-rappers. De twee kampen uitten stelselmatig beledigingen naar elkaar in liedjes en op uitreikingen van muziekprijzen.

Algemeen werd daarom aangenomen dat de moordenaar uit het kamp van de oostkust-rappers kwam, omdat Tupac tot het westkust-kamp behoorde, maar bewijzen kon men het niet. Journalist Chuck Philips van de krant beschuldigt nu BIG ervan het pistool te hebben geleverd waarmee Tupac werd vermoord. Bovendien zou de rapper 1 miljoen dollar op het hoofd van Shakur hebben gezet.

De krant noemt ook de dader, Orlando Anderson, die tot de New Yorkse gang The Crips behoorde. Een rechtszaak zal er waarschijnlijk niet van komen, aangezien BIG en Anderson in respectievelijk 1997 en 1998 de dood vonden bij schietpartijen.