Gordon, die deze week naar New York vloog om zich daar te laten onderzoeken door een KNO-arts, deelt donderdag dat er "geen rare dingen zijn gevonden op zijn stembanden". Hij liet eerder weten dat hij zijn zangcarrière nieuw leven wil inblazen als blijkt dat zijn stem niet permanent is beschadigd.

"Fantastisch nieuws", zegt Gordon in een video die hij donderdag deelde op Facebook. "Er zijn geen rare dingen gevonden op mijn stembanden." Het enige dat bij de zanger is aangetroffen, zijn maagzuurontstekingen.

"Veel oefenen, en dan is mijn stem weer als vroeger", juicht Gordon. Volgens de presentator kan hij door veel te trainen weer dezelfde toonsoorten behalen als in zijn hoogtijdagen als artiest.

Gordon, die zich recentelijk liet behandelen voor meerdere verslavingen, liet woensdag weten dat hij een afspraak had gemaakt met een gespecialiseerde arts in de Verenigde Staten. "Door verkeerde medicijnen die bijwerkingen gaven, zoals heesheid of stemverlies, maar ook door een ernstig ongeval waarbij ik een gehoorbeschadiging opliep - en heel eerlijk ook door overmatig drank- en drugsmisbruik - was mijn stem niet meer zoals toen ik ooit begon", schrijft de zanger.

Tijdens zijn verblijf in de afkickkliniek in Zuid-Afrika schreef Gordon naar eigen zeggen al zeven "steengoede liedjes", waarvan één de titel De Heling heeft gekregen. "Zo noem ik dan mijn eventuele comebackalbum. Ik heb veel overwonnen afgelopen tijd, m'n waardigheid weer hervonden na rock bottom te zijn geweest."