Het proces tegen actrice Imanuelle Grives start op 19 september. Het gaat om de eerste inleidende zitting, waarbij de agenda van de zaak wordt vastgelegd. Dat laat een woordvoerder van het parket in Antwerpen donderdag weten.

Naast Grives zullen ook twee Amerikaanse vrouwen terechtstaan. Verschillende media meldden dat de twee Amerikaanse vrouwen vriendinnen van Grives zouden zijn.

Het Openbaar Ministerie (OM) laat desgevraagd aan NU.nl weten dat uit het gedane onderzoek is gebleken dat deze twee vrouwen niet in hechtenis hoeven te worden opgenomen. Details over het proces worden pas tijdens de zaak zelf bekendgemaakt, aldus het OM.

De drie vrouwen moeten zich verantwoorden voor de handel in verdovende middelen tijdens het meerdaagse dancefestival Tomorrowland, dat eind juli van dit jaar plaatsvond in het Belgische Boom.

Tijdens de zitting zal niet inhoudelijk op het dossier worden ingegaan, maar wel de agenda van de rechtszaak vastgelegd worden.

Actrice had grote hoeveelheid drugs bij zich

Grives kreeg op 16 augustus te horen langer in voorlopige hechtenis te moeten blijven. Het onderzoek naar Grives is afgerond en overgedragen aan de correctionele rechtbank van Antwerpen. Het is nog niet bekend wanneer het proces zal plaatsvinden.

De actrice werd in juli betrapt met meer dan honderd xtc-pillen, 20 gram cocaïne, een kleine 10 gram ketamine en enkele hoeveelheden MDMA en amfetamine. Ook in de Airbnb-woning die de actrice had gehuurd zijn drugs aangetroffen.